ÖPPEN DAGBOK

TILLBAKABLICK

Ja, då var denna resan avslutad. Jag förstår knappt vad det är jag har gått i genom. Jag har haft bröstcancer, och det var inget vidare resa att behöva gå i genom .

  Började den 12 november - 2012. Jag hade precis gått ner 25 kg, och börjde känna benen i kroppen. Men en dag så kändes det annorlunda på den ena sidan. Precis ovanför bröstet, i dess slut uppåt kändes en förändring. Nä, man vill ju inte inse meddetsamma, så man intala sej själv att man är ju inte liksidig och att det varbröstbenet som känndes. Men efter några dagar så var det som en knuta.

Jag ringde doktorn på morgonen den 12 november och fick tid meddetsamma 9.20. Han kände o kände, det rörde sej nog om en fettknuta och trodde nog jag skulle nöja mej med det...Kan man inte få komma in och ta prover, undrade jag. Jo, han kunde ju skriva en remiss...sagt och gjort.

Det blev en rusch...Redan samma vecka på torsdagen 15/11  fick jag  komma in till fysiologen och göra ett prov på denna knuta och det var nervöst. Dom tittade kontigt, tyckte jag när jag svamlade något om att jag ville kolla fettknutan i fall i fall...3 stick i den knutan och dom fick ut lite grumlgt gojs och gick dirrekt in på lab med det för att kolla om det var tillräckligt för ett prov. Detta bara för att jag skulle ha svar på resultatet dagen efter redan.

Den 16/11 skulle jag egentligen tagit bussen in till stan, men jag var tvungen att jobba ett tag innan jag skulle i väg. Bökigt, med vikarie o ditt o datt och dessa busstider som ska hållas. Det ordna sej så att jag kom in i tid. Han jag hyrde lokal av då, min Chef i dag skulle in till stan i ett ärende så jag kunde åka dit och hem med honom. Bra och bekvämt, för min man kunde inte ta ledigt.

Jag blev avsläppt, och gick upp på bröstmotagningen och satt en minut högst. Min doktor blev en som hette Taddas och kontaktsköterskan hette Britt-Marie. De såg allvarliga ut. Själv var jag inte särskillt nervös, men spänd. Så började doktorn: Ja du har en tumör i bröstet...En godartad eller elakartad svarde jag. DET FINNS INGA GODARTADE TUMÖRER, sa han...Jag har aldrig blivit så iskall i huvet förr, kändes precis som man sejer i uttrycket. Det kändes som om man fått en hink kallt vatten över sej. Jag var beredd trodde jag, men ändå inte...

Omedelbart frågade de om jag hade några frågor??? Vad tror dom... Hur stor knutan var, operation, hela bröstet och chansen att överleva. Efter det om jag ville in till kurator och om jag ville donera. Ja, donera cancerknutan till forskning....Ja, jag vill då inte ha den så ta ni den, minns jag att jag sa. Det ledde till en massa andra provtagningar, men visst vill man hjälpa till med forskning, så den kommer framåt. Det var en mycket elakartad sort jag hade , sa dom. Det innebar att jag skulle ha cellgift, strålning och ett förebyggande preparat som heter herseptin, då cancern ej var hormoniellt behandlingsbar eller vad dom sa. Själv började jag svamla om jobbet att jag var egen företagare o kunde inte vara hemma. Det måste hörts hur dumt ut som helst.  Sen rinde jag min privatchaffis,det var knäpp tyst i bilen hem. Vi skulle hem och jobba vidare...

På jobbet var dom nyfikna på vad de skulle få berättat för sej...Jag sa som det var...Sen vet man med sej själv, flyktkänslan...Det är inte någon bra känsla och vara nära någon som fått detta beskedet. De ända orden alla kom med var, det fixar du, du ä stark osv...Det spelar väl ingen roll hur stark man är, tänkte jag. Det kom folk med hela tiden, ohhhh... det utrycket retar up mer än det ger tröst, tänk på det...

Nu hade jag ju haft några dagar på mej att fixa vikarie och det. Jag skulle bli sjukskriven tre veckor. Det var dom veckorna som ag hade planerat in semester inför julen, tjo vad det rök. Seeen hadde jag en kus jag höll på med, slutproven skulle vara inne innan nyår. Skulle jag klara det...Vi skulle ha diplom i Februari, det var lite att fixa med...

Sedan kom det flera tider från sjukhuset: 10/11 skulle det snackas med narkossjöterskan och sedan då OP 11/12. Fick svampar med mej hem och allt,ja hela jag skulle decificeras.

FORTS FÖLJER....

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS